Κρέμα καραμελέ, στα γρήγορα

στις

Screenshot (29)

Μην μου πείτε ότι η κρέμα καραμελέ δεν είναι το ιδανικό γλυκό για όλες τις ώρες και τις διαθέσεις;

Είναι και φαίνεται, αλλά εκτός της έτοιμης (αυτή σε σκόνη) δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω άλλη.

Και όμως σκόνταψα επάνω στην παρακάτω συνταγή και μπορώ να πω ότι έβαλα ήδη στη λίστα του σούπερ μάρκετ τα υλικά!!

Ο μόνος μου προβληματισμός είναι στα σκεύη που χρησιμοποιεί και στο γκάζι , που δεν τα έχω. Αλλά θα σκαρφιστώ κάτι. Ξεκινάμε?

Υλικά

1 φλυτζάνι ζάχαρη

2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα
300 ml γάλα
2 αυγά και έναν κρόκο

 

Ας μαγειρέψουμε 

  1. Βάλτε τη ζάχαρη σε ένα σκέυος (ιδανικά σε αυτό που θα βάλετε και την κρέμα μετά..) και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει.
  2. Αναμείξτε το ζαχαρούχο γάλα με το γάλα, τα αυγά και τον κρόκο στο μπλέντερ
  3. Τοποθετήστε το μείγμα στο σκεύος με την καραμελωμένη ζάχαρη.
  4. Ψήστε στο φούρνο στους 180C  μέσα σε ένα ταψάκι με νερό για 1 1/2 με 2 ώρες.
  5. Παγώστε το όλη τη νύχτα.
  6. Ζεστάνετε για να ξεφορμάρετε.

Είστε οπτικός τύπος?

Εδώ έχει το video και την πηγή της συνταγής! Enjoy 

Φυσικά υπάρχει και ο light τρόπος.

  • 750 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη
  • Ζαχαρίνη ανάλογα με την γλύκα που θέλεις να του δώσεις
  • 200 ml (την μικρή συσκευασία) κρέμα γάλακτος low fat
  • δύο βανίλιες
  • 1 αυγό

Βάζεις γάλα και κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και ζεσταίνεις καλά. Σε ένα φλιτζάνι διαλύεις τη ζελατίνη με λίγο χλιαρό γάλα και το αφήνεις στην άκρη. Στην κατσαρόλα προσθέτεις ζαχαρίνη, βανίλιες και αυγό. Ανακατεύεις μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Προσθέτεις ζελατίνη & ανακατεύεις καλά. Μην περιμένεις να πήξει. Τοποθετείς σε φορμάκια. Τα αφήνεις να κρυώσουν εκτός ψυγείου και μετά τα βάζεις στο ψυγείο για λίγες ώρες.

Γευστικότατο και Light!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s