Σπιτική φραουλάδα από τον Πετρετζίκη!

στις

recipe_main_akis-petretzikis-fraoulada

  • Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε το νερό με το μέλι και φέρνουμε σχεδόν σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει σε ένα μπολ για 30 λεπτά έως 1 ώρα.
  • Βάζουμε τις φράουλες με το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
  • Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο δοσομετρικό δοχείο .
  • Ρίχνουμε τη σόδα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε σε ποτήρια με αρκετό πάγο.

Tip

Πρέπει το σιρόπι που φτιάξαμε να το προσθέσουμε κρύο γιατί θα μας χαλάσει το χρώμα του ροφήματός μας!
Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s